Läsplaner

Översikt

Visdomens början är detta: Vad du än får, får du också insikt.

Ordspråksboken 4:7

Genom att ge dig bara lite att läsa eller lyssna på varje dag är Planer ett utmärkt sätt att göra Bibeln till en naturlig del av din vardag. YouVersion erbjuder tusentals planer på dussintals språk med andaktsinnehåll som är utformade för att hjälpa dig att dagligen utforska och tillämpa visdom från Guds ord.

Du kan göra en plan själveller bjuda in vänner att delta i en plan.

Hitta en plan

1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Överst: Välj Hitta Planer eller Upptäck.
  3. Sök efter nyckelord: välj 🔍.
    OR
    Android, iOS:
    Sök efter Ämne: välj Hjälp mig hitta en plan.
    ELLER
    Bläddra genom att bläddra och svepa.
  4. När du ser en plan som intresserar dig, välj den. Sidan Planinformation visas:
    Beskrivning. Vad planen handlar om.
    Varaktighet. Hur lång denna plan är.
    Betyg. Betyg från vänner (om tillgängligt).
    Prov. Dagliga utdrag ur denna plan.
    Spara för senare. Lägg till den här planen i Mina planer, för att börja senare.
    Överst till höger: Dela. Dela den här planen med andra.
Fortsätt nedan för att starta en plan själv.
ELLER
Starta en plan med vänner
  1. När du hittar en plan som du vill göra väljer du Starta plan eller Starta denna plan.
  2. Välj Själv.
  3. Välj Synlig för vänner.
    OR
    Välj Privat.
    Planen läggs till Mina planer, med en påminnelse om startdatum.
När du är redo för den första dagen går du till Planer, Mina planeroch väljer den här planen.

Slutföra en plan dag

1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den Plan som du vill ha. Dag är markerad, och urvalet är markerat med ⃝ (ofullständigt).
    Tidigare avslutade dagar markeras med .
  4. Nederst till höger: Välj Börja läsa.
  5. Läs det första valet.
    ELLER
    Lyssna på dagens urval (om tillgängligt):
    1. Överst till höger:Välj ikonenhögtalare
      Ingen högtalarikonen? Bläddra lite uppåt.
      Ser du fortfarande ingen? Din nuvarande bibelversion kanske inte innehåller ljud.
      FörsökByt version
    2. VäljPlayför att lyssna,Pauseför att stoppa.
      Visa kontroller: Visa en uppspelningsknapp när ljudet är tillgängligt:
      Dölj kontroller: Stäng av den alltid aktiverade uppspelningsknappen.
      Överst på ljudkontrollboxen:Skjut ner Pil: Minimera kontrollerna.
      Överst till höger:Väljhögtalarikonenigen: Visa kontrollerna igen.
      Låt uppspelningen fortsätta för att automatiskt gå igenom alla dagens val.

Om du läser i stället för att lyssna:

1. Nederst till höger: Slutet av varje urval: välj >.
  2. Nederst till höger: Slutet på sista urvalet, välj .
    Den aktuella planeringsdagen och dagens val markeras med ✓ (komplett).
    Om något val visar ⃝ (ofullständigt):
    Välj det valet för att granska det.
    ELLER
    Välj varje ⃝ för att markera det ✓ (komplett).

Dela en läsplan

När du upptäcker en plan som du tror att vännerna kan gilla kan du dela en länk till den via sms, e-post, sociala medier, meddelanden och andra appar.

1. Hitta den plan som du vill dela, eller välj en plan från Planer, Mina planer.
  2. Android, iOS:
    Överst till höger: Välj eller , Dela.
    Bible.com:
    Överst till höger: VäljDela.
  3. Välj metod och personer som du vill dela med och följ anvisningarna.

Justera läsplan

Om du ligger efter med en plan kan du enkelt flytta den sista ofullständiga plandagen till dagens val.

Kom ikapp är inte tillgängligt på en plan som du gör med vänner.
  1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den Plan som du vill ha. Dag är markerad, och urvalet är markerat med ⃝ (ofullständigt).
    Tidigare avslutade dagar markeras med .
  4. Överst till höger: Välj eller , Kom ikapp. Den sista ofullständiga dagen blir dagens urval.

Stoppa en plan

1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den plan som du vill stoppa.
  4. Android, iOS:
    Överst till höger: Välj eller , Stoppa denna plan.
    Bible.com:
    Överst till höger: Välj, Inställningar.
  5. Bible.com:
    Botten: Välj Sluta läsa denna plan.

Läsplaner tillsammans med Vänner

Bibeln är bättre med vänner.

Att dela sitt andliga liv med människor som man litar på drar er närmare varandra som vänner. Genom att uppleva varandras olika perspektiv kan man upptäcka saker i Guds ord som man kanske inte hade sett på egen hand. När vänner ansluter sig till en plan ser ni varandras framsteg när ni genomför dagarna, och ni kan prata om varje dags innehåll i ett privat diskussionsforum.

Även om det krävs ett gratis YouVersion-konto för att gå med i en Plan med vänner kan du bjuda in vem du vill. Om en vän klickar på länken, men inte har Bibeln-appen installerad, kommer han eller hon att hänvisas till sidan för Bibeln-appen i appbutiken på sin enhet.

Starta en plan med vänner

När du hittar en plan som du vill göra med vänner:

1. Välj Starta plan eller Starta denna plan.
  2. Välj Med vänner.
  3. Välj ettStartdatum.
    Välj ett datum som ligger tillräckligt långt fram i tiden för att dina vänner ska hinna acceptera det innan det börjar.
  4. Välj Bjud in dina vänner eller Bjud in vänner.
    Android, iOS:
    Botten: Bjud in vänner senare: Spara den här planen i Mina planer och avsluta inbjudan av vänner senare.
  5. Välj alla vänner som du vill bjuda in (max: 150). Varje vän du väljer visas bredvid deras namn.
    Avmarkera: Välj en väns namn igen.
    Överst: Välj 🔍 för att söka efter specifika vänner.
    Botten: Välj ikonen Dela för att bjuda in via sms, e-post eller en annan app.
  6. När du är klar med att välja Vänner:
    Botten: Välj Bjud in vänner eller Klart. Planen läggs till i Mina planer med en påminnelse om startdatum.
    När som helst innan planen börjar kan du ändra startdatumet under Inställningar, Ändra startdatum.
Är du redo att börja den första dagen? Gå till Läsplaner, Mina planer och välj denna plan.

Bjud in fler personer att delta i en plan med vänner

Alla deltagare i en plan med vänner kan bjuda in fler personer till den planen.

1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den plan som du vill bjuda in till.
  4. Överst till höger: Välj eller , Deltagare.
  5. Android, iOS:
    Botten: Välj Bjud in andra.
    Bible.com:
    Välj länken för att kopiera den till din urklipp, och skicka sedan den till de personer du vill bjuda in.
Du kan endast bjuda in personer med hjälp av Inbjudnings-åtgärderna på sidan Deltagare.
Om du skickar länken till någon med hjälp av Delakan personen visserligen starta planen på egen hand, men den kommer inte att kunna gå med i versionen Plan med vänner.

Lämna en plan till vänner

Om en vän bjuder in dig till en plan och du tackar ja, kan du gå därifrån när som helst. Om du har bjudit in vänner till en plan och någon av dem har tackat ja, är du planvärd. Om en värd lämnar en plan som han eller hon har tagit initiativ till blir den första personen som accepterade en inbjudan den nya värden.

Om du är värd och du vill stoppa en plan:
1. Ta bort alla deltagare
2. Stoppa planen.

Att lämna en plan:

1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den plan som du vill lämna.
  4. iOS:
    Överst till höger: Välj , Lämna denna plan.
    Android, Bible.com:
    Överst till höger: Välj eller , Inställningar.
  5. Android, Bible.com:
    Botten: Välj Sluta läsa denna plan.

Ta bort en deltagare

När du bjuder in vänner till en plan blir du värd för den planen. Det är bara värdföretaget för en plan som kan ta bort deltagare från den. (Deltagarna kan också välja att lämna en plan.)

När du tar bort en deltagare från en plan med vänner blir planen en vanlig plan i deras Mina planer.

Var försiktig med att ta bort deltagare. När värdföretaget tar bort en deltagare kan den personen inte ansluta sig till planen igen.
  1. Välj fliken Planer, om den inte redan är det.
  2. Välj Mina planer, om det inte redan är det.
  3. Välj den Plan som du vill ta bort någon från.
  4. Överst till höger: Välj eller , Deltagare.
  5. Android:
    Tryck länge på på deltagaren du vill ta bort och tryck sedan på Kick.
    iOS:
    Svep åt vänster på den deltagare du vill ta bort och Ta bort.
    Bible.com:
    Välj X bredvid den deltagare du vill ta bort.