Fliken Läsa

Uppdaterad 21/2/24 av Geoff Hensley

Under fliken Läs kan du läsa eller lyssna på Bibeln i Bibelappen. Härifrån kan du slå upp vilken bok, vilket kapitel eller vilken vers som helst i Bibeln och välja mellan tusentals olika bibelversioner på över 1 500 språk.

Byt till en annan bibelversion eller ett annat språk

Android, iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst: Välj förkortningen för bibelversionen, bredvid det aktuella bibelkapitlet.
    Om du vet namnet eller förkortningen på den version du vill ha, välj 🔍 (uppe till höger) och börja sedan skriva i fältet Sök .
  3. Om du vill byta språk väljer du Språk.
    Föreslagna visar de språk du har använt nyligen och de mest populära språken. Alla visar alla språk som YouVersion har en bibel för, i alfabetisk ordning.
    Om du vill gå direkt till ett specifikt språk väljer du 🔍 (uppe till höger) och börjar skriva språknamnet.
  4. Bläddra till det språk som du vill ha och välj det.
    De bibelversioner som YouVersion erbjuder på det språk du valt listas först i senaste, sedan i alfabetisk ordning. En högtalarsymbol indikerar att Version erbjuder ljud. Nedladdning anger att Version är tillgänglig för användning offline. Ett kryss visar att du redan har laddat ner den bibelversionen.
    Hur du laddar ner bibelversioner
  5. Välj den bibelversion du vill ha.

Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Översta mitten: Välj förkortning för bibelversion, bredvid den aktuella bibelkapitlet.
    Förkortningsfältet är ett sökfält. Om du känner till namnet eller förkortningen för den version du vill ha raderar du den befintliga förkortningen och börjar sedan skriva i fältet.
  3. Om du vill byta språk väljer du Ändra språk.
    Alla språk som YouVersion har en bibel för är listade i alfabetisk ordning.
    Om du vill gå direkt till ett specifikt språk skriver du språknamnet i fältet Filter Languages .
  4. Bläddra till det språk som du vill ha och välj det.
    De bibelversioner som YouVersion erbjuder på det språk du valt listas först i senaste, sedan i alfabetisk ordning. En högtalarsymbol indikerar att Version erbjuder ljud.
  5. Välj den bibelversion du vill ha.

Byt till en annan bok i Bibeln

Android, iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst: Välj det aktuella bibelkapitlet.
  3. Bläddra till den bibelbok som du vill ha och välj den.
    Som standard listas böckerna i den ordning de visas i en tryckt bibel.
    Överst till höger: Historik visar de senaste passagerna du har besökt.
    Android:
    Överst till höger: AZ växlar mellan traditionell och alfabetisk sortering.
    iOS:
    Botten: Flikar växlar mellan traditionell och alfabetisk sortering.
  4. Välj det kapitel som du vill ha i boken.
  5. Android:
    Välj den vers du vill ha i det kapitlet.

Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst: Välj det aktuella bibelkapitlet.
  3. Bläddra till den bibelbok som du vill ha och välj den.
    Böckerna är listade i samma ordning som de finns i en tryckt bibel.
  4. Välj det kapitel som du vill ha i boken.

Lyssna på en ljudbibel

Android, iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst till höger: Välj ikonen högtalare.
    Kontroller för uppspelning, snabbspolning, återspolning, skrubba med mera.
    Om du inte ser någon högtalarsymbol kan du försöka rulla uppåt lite. Om du fortfarande inte ser någon, kan det vara så att den bibelversion som du har valt inte har ljud. Försök att byta till en annan version.
  3. Välj Play för att lyssna, Pause för att stoppa.
    Om du vill se en uppspelningsknapp när ljudet är tillgängligt väljer du Visa kontroller. (Om du vill stänga av den alltid aktiverade uppspelningsknappen väljer du Dölj kontroller.)
    Överst på ljudkontrollrutan: För att minimera kontrollerna, drag ner pilen.
    Överst till höger: Om du vill visa kontrollerna igen väljer du högtalarikonen igen.

Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst till höger: Välj ikonen högtalare.
    Kontroller för uppspelning, snabbspolning, återspolning, skrubba med mera.
    Om du inte ser någon högtalarsymbol kanske den valda bibelversionen inte har någon ljudfunktion. Försök att byta till en annan version.
  3. Välj Play för att lyssna, Pause för att stoppa.
    Överst till höger: Växla för att visa eller för att dölja ljudkontrollerna genom att välja högtalarikonen.

Ladda ner bibelversioner för att läsa offline

Läs Bibeln var du än är, även om du inte kan vara online.

YouVersion har förmånen att erbjuda tusentals gratis bibelversioner på över 1 500 språk. Varje bibel som vi erbjuder är alltid tillgänglig via en internetuppkoppling. Tack vare generösa avtal med utvalda bibelförlag kan du också ladda ner många versioner till din mobila enhet för att använda dem offline.

Alla bibelversioner är inte tillgängliga för nedladdning.
Nedladdade biblar innehåller endast text, inte ljud.
Innan du försöker ladda ner en bibel ska du vara medveten om eventuella dataavgifter från din leverantör.

Android, iOS:

1. Se till att din mobila enhet har en stark internetanslutning.
    Wi-Fi rekommenderas.
  2. Kontrollera att du är inloggad i appen.
  3. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  4. Överst: Välj förkortningen för bibelversionen, bredvid det aktuella bibelkapitlet.
    De bibelversioner som YouVersion erbjuder på det språk som du för närvarande har valt listas först i senaste, sedan i alfabetisk ordning. Nedladdning anger att Version är tillgänglig för användning offline. Ett kryss visar att du redan har laddat ner den bibelversionen.
  5. Bläddra till den bibel du vill ha och välj sedan Ladda ner bredvid den.
  6. Följ de anvisningar som krävs av bibelns utgivare, om det är tillämpligt.
  7. När du har laddat ner alla biblar du vill ha väljer du (Android) eller Färdig (iOS).

Hur man raderar nedladdade bibelversioner

Offline-biblar som inte är tillgängliga på Bible.com.

Ta bort nedladdade bibelversioner

Även om nedladdade bibelversioner är mycket små textfiler kan du ibland vilja ta bort en version, antingen för att frigöra lagringsutrymme eller för att lösa problem.

Android:

1. Välj Mer (≡), Inställningar, Hantera offlineversioner.
    Biblar som du har laddat ner listas och visar var de är sparade på enheten (Extern eller Intern lagring).
  2. Bredvid den bibel du vill ta bort väljer du Extern eller Internoch sedan Ta bort.

iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst: Välj förkortningen för bibelversionen, bredvid det aktuella bibelkapitlet.
    De bibelversioner som YouVersion erbjuder på det språk du valt listas först i senaste, sedan i alfabetisk ordning. Kryssmarkeringar visar vilka bibelversioner du har laddat ner.
  3. Svep åt vänster på Bibeln du vill ta bort, och sedan Ta bort.

Offlinebiblar är inte tillgängliga på Bible.com.

Sök i appen Bibeln

Upptäck. Hitta mer av det du söker efter.

Under fliken Upptäck kan du enkelt utforska videoklipp med bibelundervisning från de senaste berättelserna om Dagens vers, bläddra bland Planer och videoklipp, se trendiga bibelverser och planer och mycket mer. Upptäck möjliggör även fulltextsökningar bland allt innehåll som YouVersion erbjuder - bibeltexter, versbilder, läsplansdagar, videoklipp med bibelundervisning bland annat. Sök efter innehåll från dina favoritpastorer och bibellärare. Sök utifrån nyckelord som t ex känslor. Få individuella förslag utifrån innehåll som du gillar mest.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj fliken Upptäck, om den inte redan är det.
  2. Sidhuvudet: Välj Sök rutan.
  3. Börja skriva vad du letar efter.
    När du skriver föreslår Discover sökord och visar relaterat innehåll, t.ex. bibelverser, versbilder, videoklipp för bibelundervisning, planer och mycket mer.
  4. Skriv färdigt exakt vad du vill och välj sedan 🔍 (Android) eller Sök (iOS).
    ELLER
    Du kan välja resulterande innehåll när som helst.
    För att se de bästa resultaten, se till att du är inloggad med ditt kostnadsfria YouVersion-konto.
    För att söka efter känslor, eller specifikt efter läsplaner, videor, eller versbilder, scrolla ner till slutet av sidan.

Bible.com:

1. Översta mitten: Välj fältet Sök .
  2. Skriv vad du söker och välj sedan 🔍.
  3. Vänster: Välj mellan Bibeltext, Användare, eller Planer.

Jämföra bibelversioner eller se parallella versioner

Att titta på ett bibelavsnitt i flera olika bibelversioner kan hjälpa dig att förstå det bättre, ge dig ett annat perspektiv och till och med hjälpa dig att se saker som du inte har märkt tidigare. Jämför bibelversioner visar dessa jämförelser som en lista. Med parallelläget kan du se längre avsnitt, två versioner i taget och jämföra dem sida vid sida.

Jämföra bibelversioner

Android, iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Välj för varje Vers som du vill jämföra.
    Streckade understrykningar visar vilken eller vilka verser du har valt, och en alternativmeny visas.
  3. Välj Jämför.
    Den eller de verser som du har valt visas i de bibelversioner du har valt.
    Från den här listan kan du:
    Ändra listordningen:
    1. Överst till höger: Välj ikonen Stack (Android) eller Edit (iOS).
    2. Tryck länge på en version och dra den dit du vill se den i listan.

Ta bort versioner:
    1. Vänster: Välj Rött minus bredvid en version.

Lägg till versioner:
    1. Botten: Välj knappen Plus ( ).
  4. Överst till höger: När du är klar med listan väljer du (Android) eller Klar (iOS).
  5. Överst till vänster: För att återgå till bibelläsaren väljer du (Android) eller Stäng (iOS).

Visa versioner i parallellt läge

iPhone, iPad:

1. Ställ in enheten i landskapsläge.
  2. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  3. Överst till höger: Välj ikonen Parallelläge .
    I liggande läge växlar ikonen längst upp till höger mellan parallellläge och enversionsläsning i bibelläsaren.
    iPhone:
    Du kan också återgå till en enda version genom att vrida enheten tillbaka till stående läge.
  4. Överst: Välj de två bibelversioner som du vill jämföra, en på vardera sidan av det aktuella bibelkapitlet.
    Hur man väljer bibelversioner

Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Överst till höger: Välj Parallell.
  3. Överst: Välj de två bibelversioner du vill jämföra.
    Hur man väljer bibelversioner.
  4. Överst till höger: För att återgå till vyn för en enda version väljer du när som helst Exit Parallel Mode.

Parallelläget är tillgängligt i liggande läge på Android-surfplattor.