Lesefanen

Oppdatert 21/2/24 av Geoff Hensley

Lesefanen er der du leser eller lytter til Bibelen inne i Bibelappen. Herfra kan du finne frem i hvilken som helst bok, kapittel eller vers i Bibelen, og velge mellom tusenvis av forskjellige bibelversjoner, på over 1500 språk.

Bytt til en annen bibelversjon eller til et annet språk

Android, iOS:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst: Velg bibelversjonens forkortelse ved siden av den gjeldende bibelkapittelhenvisningen.
    Hvis du kjenner navnet eller forkortelsen til versjonen du ønsker, velger du  🔍 (øverst til høyre), og begynner å skrive i feltet Søk.
  3. Hvis du vil bytte språk, velger du Språk.
    Foreslått viser språk du har brukt nylig, og de mest populære språkene. Alle viser alle språk YouVersion har en bibeloversettelse på, i alfabetisk rekkefølge.
    For å gå direkte til et bestemt språk, velg 🔍 (øverst til høyre), og begynn å skrive hvilket språk.
  4. Ble til det språket du ønsker, og velg.
    De bibelversjonene som YouVersion kan tilby på det språket du har valgt er listet i rekkefølge sist valgt, deretter i alfabetisk rekkefølge. Et høytalerikon indikerer at versjonen tilbyr lyd. Nedlastning indikerer at versjonen er tilgjengelig for bruk offline. En hake indikerer at du allerede har lastet ned denne versjonen.
    Hvordan laste ned bibelversjoner
  5. Velg den bibelversjonen du ønsker.

Bible.com:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst i midten: Velg bibelversjon-forkortelsen, ved siden av den gjeldende kapittelhenvisningen.
    Forkortelsesfeltet er et søkefelt. Hvis du allerede vet forkortelsen på den bibelversjonen du ønsker, slett den gjeldende forkortelsen, så begynner du å skrive i det samme feltet.
  3. Hvis du ønsker å bytte mellom språk, velg Endre språk.
    Hvert språk YouVersion har en oversettelse av er listet i alfabetisk rekkefølge.
    For å gå direkte til et bestemt språk, begynn å skrive språkets navn i Filtrer språk feltet.
  4. Ble til det språket du ønsker, og velg.
    De bibelversjonene som YouVersion kan tilby på det språket du har valgt er listet i rekkefølge sist valgt, deretter i alfabetisk rekkefølge. Et høytalerikon indikerer at versjonen tilbyr lyd.
  5. Velg den bibelversjonen du ønsker.

Endre til en annen bok i Bibelen

Android, iOS:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Topp: Velg den gjeldende kapittelhenvisningen.
  3. Bla til boken i Bibelen du vil ha og velg den.
    Som standard er bøker oppført i den rekkefølgen de vises i en trykt Bibel.
    Øverst til høyre: Historie viser de siste skriftstedene du har besøkt.
    Android:
    Øverst til høyre: AZ veksler mellom Tradisjonell og Alfabetisk sortering.
    iOS:
    Bunn: faner veksler mellom Tradisjonell og Alfabetisk sortering.
  4. Velg kapittelet du vil ha i boken.
  5. Android:
    Velg versene du vil ha i kapittelet.

Bible.com:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Topp: Velg den gjeldende kapittelhenvisningen.
  3. Bla til boken i Bibelen du vil ha og velg den.
    Bøker er oppført i den rekkefølgen de vises i en trykt Bibel.
  4. Velg kapittelet du vil ha i boken.

Lytt til en lydbibel

Android, iOS:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst til høyre: Velg høyttalerikonet.
    Styrer visningen av Spill av, Rask visning, Se igjen, Forhåndsvis og mer.
    Hvis du ikke ser et høyttalerikon, prøv å bla litt opp. Hvis du fortsatt ikke ser en, kan det hende at bibelversjonen du har valgt ikke tilbyr lyd. Prøv åbytte til en annen versjon.
  3. Velg Spill avfor å lytte, Pause for å stoppe.
    For å se en Play-knapp hver gang lyd er tilgjengelig, velg Vis kontroller. (For å slå av alltid-på-Spill av knappen, velg Skjul kontroller.)
    Øverst på lydkontrollboksen: For å minimere kontrollene, skyv ned pilen.
    Øverst til høyre: For å vise kontrollene igjen, velg høyttalerikonet.

Bible.com:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst til høyre: Velg høyttalerikonet.
    Styrer visningen av Spill av, Rask visning, Se igjen, Forhåndsvis og mer.
    Hvis du ikke ser et høyttalerikon, kan det hende at bibelversjonen du har valgt ikke tilbyr lyd. Prøv åbytte til en annen versjon.
  3. Velg Spill avfor å lytte, Pause for å stoppe.
    Øverst til høyre: Velgviser eller skjuler lydkontrollene ved å velge høyttalerikonet.

Last ned bibelversjoner for å lese frakoblet

Les Bibelen uansett hvor du er, selv når du ikke har tilgang til internett.

YouVersion har det privilegium å tilby tusenvis av bibelversjoner, gratis, på over 1500 språk. Hver bibel vi tilbyr er alltid tilgjengelig via en internettforbindelse. Takket være sjenerøse avtaler fra utvalgte bibelutgivere, er mange versjoner også tilgjengelige for å laste ned til mobilenheten din og bruke frakoblet.

Ikke alle bibelversjoner er tilgjengelige for nedlasting.
Nedlastede bibler inkluderer kun tekst, ikke lyd.
Før du prøver å laste ned en bibel, vær oppmerksom på datakostnader fra leverandøren din, hvis det er aktuelt.

Android, iOS:

1. Sørg for at mobilenheten din har en sterk Internetttilkobling.
    Wi-Fi anbefales.
  2. Bekreft at du er Pålogget i appen.
  3. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  4. Øverst: Velg Bibelversjon-forkortelsenved siden av gjeldende bibelkapittelreferanse.
    Bibelversjonene som YouVersion tilbyr på språket du for øyeblikket har valgt, er oppført først med nyligste, deretter i alfabetisk rekkefølge. Nedlastning indikerer at versjonen er tilgjengelig for bruk offline. Enhake indikerer at du allerede har lastet ned den bibelversjonen.
  5. Bla til Bibelen du vil ha og velg Last ned ved siden av den.
  6. Følg instruksjonene som kreves av bibelens utgiver, hvis det er aktuelt.
  7. Etter at du har lastet ned alle bibler du ønsker, velger du (Android) eller Ferdig (iOS).

Slik sletter du nedlastede bibelversjoner

Nedlastede bibler er ikke tilgjengelige på Bible.com.

Slett nedlastede bibelversjoner

Selv om nedlastede bibelversjoner er svært små tekstfiler, kan det hende du ønsker å fjerne en, enten for å frigjøre lagringsplass eller for å feilsøke.

Android:

1. Velg Mer (≡), Innstillinger, Administrer nedlastede versjoner.
    Bibler du har lastet ned er oppført, og viser hvor de er lagret på enheten din (Ekstern eller Intern lagring).
  2. Ved siden av bibelen du vil fjerne, velg Ekstern eller Intern, deretter Slett.

iOS:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst: Velg Bibelversjon-forkortelsenved siden av gjeldende bibelkapittelreferanse.
    De bibelversjonene som YouVersion kan tilby på det språket du har valgt er listet i rekkefølge sist valgt, deretter i alfabetisk rekkefølge. Haker indikerer bibelversjonen(er) du har lastet ned.
  3. Sveip venstre på bibelen du vil fjerne, og deretter Slett.

Nedlastede bibler er ikke tilgjengelige på Bible.com.

Søk i Bibelappen

Oppdag. Finn mer av det du ser etter.

Oppdagfanen lar deg enkelt utforske videoklipp av bibelundervisning fra nyere dagens bibelvershistorier, bla gjennom fremhevede planer og videoer, se populære bibelvers og planer, og mye mer. Utforsk gir deg også fullstendig tekstsøk over alt innholdet som YouVersion tilbyr–bibeltekster, bibelversbilder, leseplandager, bibelundervisningsvideoer, og mer. Søk etter innhold fra dine favorittpastorer og bibelundervisere. Søk basert på nøkkelord slik som følelser. Du kan til og med se personliggjorte forslag basert på innholdet du liker mest.

Android, iOS:

1. Nederst til høyre: Velg fanen Oppdag, hvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst: trykk på Søk-boksen.
  3. Begynn å skrive det du leter etter.
    Når du skriver foreslår Oppdag søkeord og viser relatert innhold slik som bibelvers, bibelversbilder, bibelstudievideoer, leseplaner og mer.
  4. Skriv ferdig nøyaktig det du vil ha og trykk på 🔍(Android) eller Søk(iOS).
    ELLER
    så kan du velge resulterende innhold når som helst.
    For å se flere resultater, forsikre deg om at du er logget inn med din gratis YouVersionkonto.
    For å søke etter Følelser, eller spesifikt for Leseplaner, Videoer, eller Dagens bibelversbilder, bla ned til bunnen.

Bible.com:

1. Øverst på midten: Trykk på Søk feltet.
  2. Skriv det du leter etter og trykk på 🔍.
  3. Til venstre: Velg mellom Bibeltekst, Brukere, eller Leseplaner.

Sammenlign bibeloversettelser eller se oversettelser parallelt

Å se et bibelutdrag i flere bibeloversettelser kan hjelpe deg å forstå den bedre, gi deg et annet perspektiv og kan til og med hjelpe deg å se ting du ikke fikk med deg tidligere. Sammenlign bibeloversettelser viser disse sammenlikningene som en liste. Parallellmodus lar deg se lengre bibelutdrag i to oversettelser av gangen og sammenlikner dem side ved side.

Sammenlikn bibeloversettelser

Android, iOS:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Velg de versene du ønsker å sammenlikne.
    Prikkete understreker viser hvilke vers du har valgt og en en meny med alternativer vises.
  3. Velg Sammenlign.
    Verset/versene du valgte blir vist i bibeloversettelsene du har valgt.
    Fra denne listen kan du:
    Omrokere listerekkefølgen:
    1. Øverst til høyre: Velg de tre linjene (Android) eller Rediger (iOS).
    2. Hold inne på en oversettelse og dra den der du ønsker å se den i listen.

Fjern oversettelser:
    1. Til venstre: Velg det Røde Minuset ved siden av en oversettelse.

Legg til oversettelser:
    1. Nederst: Velg Plussikonet(+).
  4. Øverst til høyre: Når du er ferdig med å organisere listen, velg (Android) eller Ferdig (iOS).
  5. Øverst til venstre: For å returnere til lesevinduet velg (Android) eller Lukk (iOS).

Ser oversettelser i parallellmodus

iPhone, iPad:

1. Sett enheten til Landskapsmodus.
  2. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  3. Øverst til høyre: Velg Parallellmodus-ikonet.
    I landskap vil ikonet øverst til høyre bytte mellom parallellmodus og enkel visning i bibellesevinduet.
    iPhone:
    Du kan også gå tilbake til enkeltversjonsvisning ved å rotere enheten tilbake til stående posisjon.
  4. Topp: Velg de to bibelversjonene du vil sammenligne, en på hver side av gjeldende bibelkapittelreferanse.
    Hvordan velge bibelversjoner

Bible.com:

1. Velg Lesfanenhvis den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst til høyre: Velg Parallell.
  3. Topp: Velg de to bibelversjonene du vil sammenligne.
    Hvordan velge bibelversjoner
  4. Øverst til høyre: For å gå tilbake til enkeltversjonsvisning, velg når som helst Avslutt parallellmodus.

Parallellmodus er tilgjengelig i liggende modus på Android-nettbrett.