Leseplaner

Oversikt

Visdom starter med dette: Tilegn deg visdom, og hva enn du får, få innsikt.

Ordspråkene 4,7

Gjennom å gi deg bare litt å lese eller lytte til hver dag, er leseplaner en flott måte å gjøre Bibelen til en naturlig del av hverdagen din. YouVersion tilbyr tusener av leseplaner på mange forskjellige språk med andakter og innhold som er designet til å hjelpe deg med å utforske og bruke visdommen fra Guds ord.

Du kan gjøre en leseplan for deg selv, eller invitere venner til å bli med på en leseplan.

Finn en leseplan

1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Øverst: velg Finn Leseplaner eller Oppdag.
  3. Søk etter Nøkkelord: velg 🔍.
    ELLER
    Android, iOS:
    Søk etter Emne: velg Hjelp meg å finne en plan.
    ELLER
    Se gjennom ved å bla gjennom og sveipe.
  4. Når du ser en leseplan som virker interessant, velg den. Leseplanens informasjonsside viser:
    Beskrivelse. Hva denne leseplanen handler om.
    Lengde.Hvor lang denne leseplanen er.
    Vurdering. Vurdering av venner (om tilgjengelig).
    Prøve. Daglige utdrag fra denne leseplanen.
    Spar til senere. Legge denne leseplanen til Mine leseplaner for å starte den senere.
    Øverst til høyre: Del. Del denne leseplanen med andre.
Fortsett under for å starte en leseplan for deg selv.
ELLER
Start en leseplan med venner
  1. Når du finner en leseplan du ønsker å gjennomføre, velg Start leseplan eller Start denne leseplanen.
  2. Velg For meg selv.
  3. Velg Synlig for venner.
    ELLER
    velg Privat.
    Leseplanen blir lagt til Mine leseplaner med en påminnelse for startdato.
Når du er klar til å gjøre den første dagen, gå til Leseplaner, Mine leseplaner, og velg denne leseplanen.

Gjennomfør en leseplandag

1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg leseplanen du vil gjøre. I dag er uthevet, med valg merket        ⃝○(ikke ferdig).
    Tidligere fullførte dager er merket med .
  4. Nederst til høyre: velg Begynn å lese.
  5. Les den første delen.
    ELLER
    Lytt til dagens utvalg (om tilgjengelig):
    1. Øverst til høyre: velg høytalerikonet
      Ingen høytalerikon? Bla litt opp.
      Ser du fremdeles ikke et? Bibelutgaven du bruker tilbyr kanskje ikke audio.
      Prøv å bytte utgave
    2. Velg Spill av for å høre, Pause for å stoppe.
      Vis kontroller: Viser en avspillingsknapp hver gang audio er tilgjengelig:
      Skjul kontroller: Deaktiverer alltid-på avspillingsknappen.
      Øverst i audiokontrollboksen: dra ned-pilen: Minimer kontroller.
      Øverst til høyre: velg høytalerikonet igjen: Vis kontrollene igjen.
      Tillat avspilling å fortsette for å automatisk gå videre gjennom alle dagens utvalg.

Om du leser i stedet for å lytte:

1. Nederst til høyre: På slutten av hvert utvalg: velg >.
  2. Nederst til høyre: På slutten av det siste valget, velg .
    Den gjeldene plandagen og dagens utvalg blir merket som ✓ (fullført).
    Om noen deler viser        ⃝ (ikke fullført):
    Velg den delen for å se over den.
    ELLER
    Trykk på alle        ⃝ for å mekre det som ✓ (fullført).

Del en plan

Når du finner en leseplan som du tror vennene dine vil like, kan du dele en link til den gjennom tekstmelding, email, sosiale medier, meldinger eller andre apper.

1. Finn planen du vil dele, eller velg en plan fra Planer, Mine planer.
  2. Android, iOS:
    Øverst til høyre: Velg eller , Del.
    Bible.com:
    Øverst til høyre: Velg Del.
  3. Velg -metoden og personer du vil dele med, og følg instruksjonene.

Oppdater meg

Hvis du blir hengende etter på en plan kan du enkelt flytte den siste ufullstendige plandagen til å bli dagens utvalg.

Oppdater meg er ikke tilgjengelig på en plan du gjør med venner.
  1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg leseplanen du vil gjøre. I dag er markert, med valg merket       (ufullstendig).
    Tidligere fullførte dager er merket med .
  4. Øverst til høyre: Velg eller , Oppdater meg. Den siste ufullstendige dagen blir dagens lesning.

Stopp en plan

1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg Planen du vil stoppe.
  4. Android, iOS:
    Øverst til høyre: velg  eller , Stopp denne planen.
    Bible.com:
    Øverst til høyre: velg , Innstillinger.
  5. Bible.com:
    Nederst: velg Forlat denne planen.

Leseplaner delt med venner

Bibelen er bedre med venner.

Å dele ditt åndelige liv med mennesker du stoler på, trekker dere nærmere hverandre som venner. Å oppleve hverandres ulike perspektiver avslører ting i Guds Ord dere kanskje ikke hadde sett på egen hånd. Når venner blir med deg på en plan, ser dere hverandres fremgang etter hvert som dere fullfører dager, og dere kan snakke om hver dags innhold i et privat diskusjonsområde.

Selv om det å bli med i en plan med venner krever en gratis YouVersion konto, kan du invitere hvem du vil. Hvis en venn klikker på koblingen, men ikke har Bibel-appen installert, vil de bli dirigert til Bible App-siden i enhetens appbutikk.

Start en plan med venner

Når du finne en plan du ønsker å gjøre med venner:

1. Velg Start plan eller Start denne planen.
  2. Velg med venner.
  3. Velg en Startdato.
    Velg en dato langt nok frem i tid til at vennene dine har tid til å akseptere før den starter.
  4. Velg Inviter vennene dine  eller Inviter venner. .
    Android, iOS:
    Nederst: Inviter venner senere: Lagre denne planen i Mine planer og fullfør å invitere venner senere.
  5. Velg vennen/vennene du vil invitere (maks: 150). Hver venn du velger har ved siden av navnet sitt.
    Fjern valget: Velg en venns navn igjen.
    Topp: Velg 🔍 for å søke etter spesifikke venner.
    Nederst: Velg Del-ikonet for å invitere via tekstmelding, e-post eller en annen app.
  6. Når du er ferdig med å velge venner:
    Nederst: Velg Inviter venner eller Ferdig. Denne planen er lagt til Mine planer med en påminnelse om startdato.
    Når som helst før planen starter kan du endre startdatoen under Innstillinger, Endre startdato.
Klar til å starte den første dagen? Gå til Planer, Mine planer og velg  denne planen.

Inviter flere personer til å bli med i en Plan med venner

Alle deltakere i en Plan med venner kan invitere flere personer til den planen.

1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg Planen du vil invitere folk til.
  4. Øverst til høyre: Velg  eller , Deltakere.
  5. Android, iOS:
    Nederst: Velg Inviter andre.
    Bible.com:
    Velg linken for å kopiere den til utklippstavlen, og deretter send den til personer du ønsker å invitere.
Du kan bare invitere personer ved å bruke Inviter-handlingene på Deltakersiden.
Hvis du sender noen en link medDel, kan vedkommende starte planen på egen hånd, men de kanikke delta i Plan med venner versjonen.

Forlat en Plan med venner

Hvis en venn inviterte deg til en plan og du takket ja, kan du forlate den når som helst. Hvis du inviterte venner til en plan og noen av dem godtok, er du planverten. Hvis verten forlater en plan de initierte til, blir den første personen som godtok invitasjonen den nye verten.

Hvis du er vert og du vil stoppe en plan:
1. Fjern alle deltakerne
2. Stopp planen

For å forlate en plan:

1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg planen du vil forlate.
  4. iOS:
    Øverst til høyre: Velg , Forlat denne planen.
    Android, Bible.com:
    Øverst til høyre: Velg eller , Innstillinger.
  5. Android, Bible.com:
    Nederst: Velg Slutt å lese denne planen.

Fjern en deltaker

Når du inviterer venner til en plan, blir du vert for den planen. Bare verten for en plan kan fjerne deltakere fra den. (Deltakerne kan også velge å forlate en plan.)

Når du fjerner en deltaker fra en Plan med venner, blir planen en vanlig plan i vedkommendes Mine planer.

Vær forsiktig med å fjerne deltakere. Når en vert fjerner en deltaker, kan ikke den personen bli med i planen igjen.
  1. Velg leseplan fanen, dersom den ikke allerede er valgt.
  2. Velg Mine leseplaner, dersom den ikke er valgt.
  3. Velg planen du fjerner noen fra.
  4. Øverst til høyre: Velg  eller , Deltakere.
  5. Android:
    Trykk lenge på deltakeren du vil fjerne, og deretter Fjern.
    iOS:
    Sveip til venstre på deltakeren du vil fjerne, deretter Fjern.
    Bible.com:
    Velg X ved siden av deltakeren du vil fjerne.