Feilsøking

Oversikt

Vi har gjort vårt beste for å gjøre alt i dette dokumentet så tydelig og grundig som mulig. Men enhetene varierer veldig, fra operativsystemversjonen du kjører, til enhetens gjeldende innstillinger, og til og med enhetens alder, hastighet og lagringskapasitet. Trinnene vi skisserer her samsvarer kanskje ikke nøyaktig med din spesifikke enhet. De er mer som retningslinjer eller forslag som vi har satt sammen for å hjelpe deg å få en følelse av hva du prøver å oppnå.

For spesifikke instruksjoner, se i din enhets dokumenter, søk på nettet, eller spør en venn om hjelp.
Den vanligste grunnen til at Bibelappen kanskje ikke oppfører seg slik du forventer, er at den har mistet internettforbindelsen. Før du prøver noen av prosedyrene i dette dokumentet må du først sørge for at enheten har stabil internettforbindelse.

Hvis din erfaring med Bibelappen eller Bible.com ikke fungerer slik du forventer, kan du jobbe deg gjennom prosedyrene under Generell feilsøking, i rekkefølge fra den første til den siste.

Hvis du har et spesifikt problem med Bibelappen eller Bible.com kan du lete etter svar under seksjonen for spesifikk feilsøking, innholdsfortegnelsen, eller søk i teksten i dette dokumentet (Windows: Ctrl + F, eller Mac: ⌘ + F).

Generell feilsøking

Hvis opplevelsen din med Bibelappen eller Bible.com ikke fungerer slik du forventer, kan du jobbe deg gjennom prosedyrene under generell feilsøking, i rekkefølge fra den første til den siste. Etter å ha fullført en av prosedyrene, sjekk Bibelappen igjen. Når appen begynner å virke som forventet kan du avlsutte feilsøkingen.

Hvis du har et spesifikt problem med Bibelappen eller Bible. com kan du lete etter svar under seksjonen forspesifikk feilsøking, innholdsfortegnelsen, eller søk i teksten i dette dokumentet (Windows: Ctrl + F, eller Mac: ⌘ + F).

Forsikre deg om at du har den siste oppdaterte versjonen

Bibelappen

Android, iOS:

1. Åpne Play Store/App Store på enheten din.
  2. Trykk på Søk-feltet.
  3. Søk etter YouVersion i søkefeltet.
  4. Forsikre deg om at du finner den riktige bibelappen:
  • Laget av Life.Church–med et punktum mellom Life og Church.
  • Android: gratis bibelapp + lyd, offline, daglige studier.
  • iOS: Appen har simpelthen navnet, Bibel.
    Igjen, forsikre deg om at du ser på Bibelappen fra YouVersion. Mange apper bruker villedende ord og får logoen til å se ut som YouVersion sin for å lure deg til å installere deres app. (Mange av disse appene tjener penger gjennom reklame eller salg av dine data.) Se YouVersions personvernerklæring for å se hvordan vi beskytter deg.
    iOS:
    De første radene av Apples App Store inneholder annonser, angitt med en liten etikett:   Annonse  . Mange annonser som dukker opp her bruker villedende ord og design for å ligne YouVersions bibelapp. Hvis du henviser til en annonse må du sørge for at det faktisk er YouVersions bibelapp fra Life.Church. (Hvis du fremdeles er usikker finner du en direkte link til appen vår her.)
  1. Hvis knappen viser Åpne har du siste versjon av Bibelappen fra YouVersion.
    ELLER
    hvis knappen sier Oppdater velger du denne og tillater oppdateringen.
  2. Prøv å bruke Bibelappen igjen og se om den virker slik du forventer.

Bible.com:

Microsoft Internet Explorer og Microsoft Edge

Microsoft støtter ikke lenger Internet Explorer, og Internet Explorer fungerer ikke pålitelig med bible.com. For den beste erfaringen anbefaler vi Google Chrome eller Mozilla Firefox. Dersom du ønsker å bruke en nettleser fra Microsoft trenger du deres siste, Microsoft Edge.

1. Last ned eller oppdater Microsoft Edge her.
  2. Se Microsoft Edges nettside for støtte, hjelp og mer.

Apple Safari

Selv om bible.com (for det meste) fungerer med Apple Safari, anbefaler vi Google Chrome eller Mozilla Firefox for den beste bible.com-opplevelsen. Hvis du bare bruker Apple Safari, må du sørge for at du har den nyeste versjonen.

1. Last ned eller oppdater Apple Safari her.
  2. Se Apple Safaris nettside for støtte, hjelp og mer.

Google Chrome eller Mozilla Firefox

Vi anbefaler Google Chrome eller Mozilla Firefox for den beste bible.com-opplevelsen. Begge er helt gratis.

Google Chrome

1. Last ned eller oppdater Google Chrome her.
  2. Se Google Chromes nettside for støtte, hjelp og mer.

Mozilla Firefox

1. Last ned eller oppdater Mozilla Firefox her.
  2. Se Mozilla Firefox sin nettside for støtte, hjelp og mer.

Bibelappen for Windows

Vi slapp første versjon av Bibelappen for Microsofts Windows Phone i 2012. Men Microsoft avviklet støtten for Windows Phone og Windows mobilapper for mange år siden, derfor støtter vi ikke lenger den appen. Hvis du fremdeles bruker vår ustøttede bibelapp på en eldre Windowsenhet:

1. Logg inn på bible.com isteden, og bruk din gratis YouVersion-konto.
    ELLER
  2. Oppgrader til en Android- eller Apple-enhet, og forsikre deg om at du har den siste versjonen av Bibelappen.

Utfør tvungen avslutning av appen eller nettsiden, og åpne den igjen

Android, iOS:

1. Vis alle dine åpne apper.
    Android:
    handling: sveip opp fra bunnen, hold inne, og deretter slipp.
    2. knapp: sveip opp fra bunnen.
    3. knapp: velg oversikt.
    iPhone X eller senere, iPad med iOS 12.2 eller senere, iPadOS:
    hjemmeside: sveip sakte opp fra bunnen.
    iPhone 8 eller tidligere:
    dobbeltklikk hjemknappen.
  2. Sveip Bibelappen ut av skjermen.
  3. Prøv å bruke Bibelappen igjen og se om den virker slik du forventer.

Bible.com:

For å laste bible.com-nettsiden inn på nytt i nettleseren, gå til bible.com og press:

Google Chrome (Windows): Shift + F5   ELLER   Ctrl + Shift + r

Google Chrome (Mac): ⌘ + Shift + r

Mozilla Firefox (Windows): Shift + F5   ELLER   Ctrl + Shift + r

Mozilla Firefox (Mac): ⌘ + Shift + r

Microsoft Edge: Ctrl + Shift + r

Apple Safari: ⌘ + Shift + r

Slett enhetens minne

På enheter som smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner lagres appdata i minner, også kalt cache, for kortvarig bruk. De fleste gode apper og nettlesere tømmer minnet når du lukker dem, og da frigjøres minnet for andre apper. Hvis en app eller nettleser ikke lukker seg normalt kan det hende at data fremdeles ligger lagret i minnet. Neste gang du åpner appen vil den gjenværende dataen kunne "forvirre" appen og få den til å oppføre seg uforventet. Denne prosedyren hjelper deg til å manuelt rydde minnet til enheten din.

Android, iOS:

1. Åpne Bibelappen.
  2. Velg Mer (≡), Innstillinger.
  3. Slett minnet.
    Android:
    velg: Slett lokal cache.
    iOS:
    bunn: velg oppdater, deretter velg oppdater for å bekrefte.
  4. Prøv å bruke Bibelappen igjen og se om den virker slik du forventer.

Bible.com:

Google Chrome: Hvordan slette Chrome-minnet (Google Support-nettside).

Mozilla Firefox: Hvordan slette Firefox-minnet (Mozilla Support-nettside).

Microsoft Edge: Hvordan slette Edge-minnet (Microsoft Support-nettside).

Apple Safari: Hvordan slette Safari-minnet på Mac (Apple Support-nettside).

Apple Safari: Hvordan slette Safari-minnet på iPhone, iPod, iPod Touch (Apple Support-nettside).

Logg ut, deretter logg inn igjen

1. Slik logger du ut.
  2. Slik logger du inn.

Kjør omstart på enheten din

Enheter har ulike måter å kjøre en omstart på, derfor kan det hende at trinnene ikke vil passe presist til din enhet. Vi anbefaler at du ser i dokumentene for din enhet, søker på nett eller spør en venn om hjelp.

Android:

1. Trykk og hold enhetens på-knapp til mulighetene Slå av og Omstart vises.
  2. Velg omstart, deretter omstart igjen for å bekrefte, vent deretter til din enhets standardskjermbilde vises igjen.

Se Googles Android-nettside for flere detaljer.

iOS:

1. Trykk og hold enten volum knappen og sideknappen frem til Slå av-glidebryteren vises.
  2. Dra glidebryteren, og vent til enheten din har slått seg helt av.
  3. Slå på enheten igjen: trykk og hold sideknappen til Apples logo vises, vent deretter til enhetens startside vises igjen.

Se Apples Support-nettside for flere detaljer.

Bible.com:

Windows: Hvordan omstarte (reboot) Windows datamaskin (Microsoft Support-nettside).

Mac: Hvordan omstarte din Mac (Apple Support-nettside).

Chromebook: Hvordan logge ut og slå av Chromebook, deretter slå den på og logg inn igjen. (Google Support-nettside)

Slett Bibelappen og installer på nytt

Hver metode vi har forslått så langt beholder bibelapp-filene på enheten din. Hvis du fremdeles har problemer vil denne metoden gi den en helt ny installasjon. Ikke bekymre deg, alt du har gjort på Bibelappen - markeringer, bokmerker, bønner, fullførte leseplaner, streaks, osv - er lagret på din gratis YouVersion-konto, som er lagret på våre servere. Når du logger inn på din konto igjen avslutningsvis i denne prosedyren vil du fremdeles ha alle disse tingene, med et unntak:

Hvis du hadde lastet ned bibelversjoner til din enhet må du laste disse ned på nytt.
iOS:
Bruk kun denne prosedyren hvis du har iOS 11 eller senere installert på din enhet. Hvis du har en eldre versjon enn iOS 11 kan det hende at enheten din ikke tillater deg å reinstallere Bibelappen.

Android:

Før du sletter Bibelappen:

1. Slett enhetens minne.
  2. Logg ut.

Android, iOS:

1. Slett Bibelappen.
  2. Installer Bibelappen på nytt.
  3. Logg inn.

Spesifikke problemer

Hvis du har et spesifikt problem med Bibelappen eller på Bible.com, kan du se etter det nedenfor i denne spesifikke problemer-seksjonen, i innholdsfortegnelse eller søk i teksten i dette dokumentet (Ctrl + F).

Hvis din erfaring med Bibelappen eller Bible.com ikke fungerer slik du forventer, kan du jobbe deg gjennom prosedyrene under Generell feilsøking, i rekkefølge fra den første til den siste.

Hvorfor ble streaken min tilbakestilt?

Dette er de vanligste årsakene til at en strek tilbakestilles:

1. Du mistet en dag med å åpne Bibelappen.
    OG/ELLER
  2. Du var ikke logget på din gratis YouVersion-konto da du åpnet Bibelappen.
    OG/ELLER
  3. Du var pålogget da du åpnet Bibelappen, men du har mer enn en gratis YouVersion-konto. (Hver konto har sin egen streak.)
Tips for å opprettholde streaken din
  1. Åpne Bibelappen minst en gang om dagen.
  2. Slå på streakpåminnelser.
  3. Hver dag du åpner Bibelappen, sjekk ditt Daglige flyt nummer og se det i 30-90 sekunder. Hvis streaken ikke øker med 1 må du sørge for at du er logget på din gratis YouVersion-konto. (Slik gjør du.)

Lær mer om streaks her.

Min streak ser ikke riktig ut

I de fleste tilfeller, hvis streaken ikke vises riktig, er noe feilkonfigurert, eller det finnes lagret data som må tømmes.

1. Prøv disse feilsøkingsteknikkene.
    Ikke fortsett til trinn 2 før du først har fullført alle feilsøkingsteknikkene fra dette trinnet.
  2. Hvis du fullførte alle feilsøkingsteknikkene fra trinn 1, men streaken fortsatt ikke ser riktig ut, fyll ut og send inn dette skjemaet.
Hvis du fyller ut skjemaet, og den Daglige flyten er gjenopprettet, men det fremdeles ikke ser riktig ut, slett Bibelappens minne.

Innlegget mitt på sosiale medier ser ikke riktig ut (Facebook, Instagram, Twitter, etc.)

For å gjøre det enkelt for deg å legge ut innhold direkte fra appene våre, bruker YouVersion "delingsfunksjonene" innebygd i enhetens operativsystem. Selv om vi gjør vårt beste for at deling skal være slik du forventer, endrer produsenter og sosiale medieselskaper ofte programvaren, noe som kan påvirke hvordan innleggene dine ser ut. Her er noen måter du kan utøve mer kontroll over utseendet på innholdet du legger ut fra YouVersion-apper:

1. Lag et bibelversbilde.
  2. Kopier og lim inn teksten.
  3. Ta et skjermbilde.

Lag et bibelversbilde

Slik gjør du.

Kopier og lim inn teksten
  1. Velg Les-fanen.
  2. Finn de bibelversene du vil kopiere.
  3. Velg hvert vers du vil kopiere.
    Android, iOS:
    stiplede linjer vises under hvert vers du velger, med en meny med versalternativer under.
    1. Sveip handlingsmenyen til kopier.
  4. Velg kopier.
  5. Bytt til appen eller nettstedet der du vil lime inn verset/versene.
  6. Velg feltet der du vil ha verset/versene, og velg Lim inn.
    Android, iOS:
    det kan hende du må holde lenge på skjermen for å se alternativet Lim inn.
    Verset/versene du kopierte limes inn, etterfulgt av referansen til Bibelen og en lenke til skriftstedet.
  7. Fullfør den normale prosessen du bruker for å legge ut innhold på dine sosiale medier.

Ta et skjermbilde

Et skjermbilde er et bilde av det som vises på skjermen. De fleste enheter lagrer skjermbilder sammen med bildene dine. Ulike enheter bruker forskjellige metoder for å ta skjermbilder. Før du begynner må du vite hvordan du tar et skjermbilde på din spesifikke enhet. Se dokumentasjonen til den spesifikke enheten, søk på nettet, eller be en venn om hjelp. Her er de anbefalte metodene på de vanligste plattformene:

1. Velg Les-fanen.
  2. Finn bibelverset/versene du ønsker å ta bilde av.
  3. Bla for å sikre at bibelverset/versene du vil ta bilde av er synlige på skjermen.
  4. Ta et skjermbilde. (Se lenkene ovenfor.)
  5. Bytt til appen eller nettstedet der du vil legge ut skjermbildet.
  6. Velg feltet der du vil ha skjermbildet, og bruk samme metode som du bruker for å lime inn et bilde fra enheten.
  7. Fullfør den normale prosessen du bruker for å legge ut på sosiale medier.

Jeg ser ikke e-posten fra Youversion slik jeg forventet

Den vanligste årsaken til at du ikke ser en e-post fra oss, er at e-postleverandøren feilaktig sendte den til mappene Spam eller Søppelpost. Vi forklarer nedenfor hvordan du kan se om det var det som skjedde i ditt tilfelle, og hvordan du kan fikse det. Trinnene vi skisserer her, samsvarer kanskje ikke nøyaktig med e-postklienten din. De er mer som retningslinjer eller forslag som vi har satt sammen for å hjelpe deg å få en følelse av hva du prøver å oppnå.

For mer spesifikke instruksjoner, se e-postens dokumentasjon, søk på nettet, eller be en venn om hjelp.
Sjekk mappene Spam eller Søppelpost
Selv om du kan prøve denne prosedyren på en smarttelefon eller et nettbrett, er det vanligvis lettere å flytte en e-post mellom mapper på en datamaskin. For å gi deg mest mulig kontroll over prosessen, anbefaler vi at du gjør det på en bærbar eller stasjonær datamaskin, og enten bruker e-postprogramvaren din, eller går gjennom e-posttjenestens nettsted.
  1. Logg på e-postens innboks.
  2. Se etter en mappe, kategori eller seksjon merket med noe som "Spam" eller "Søppelpost", og velg den.
    Denne mappen er vanligvis et sted under hovedkategoriene Innboks, Utkast, Sendt, osv.
  3. I søppelpost- eller søppelmappen din: se etter e-post fra YouVersion eller fra YouVersion - the Bible App.
  4. Hvis du ser en e-post som ser ut som om den er fra oss: hold musepekeren over YouVersion-delen og vent noen sekunder til e-postadressen vises.
    Hvis adressen sier no-reply@youversion.com, er e-posten fra oss.
  5. Hvis e-postprogrammet ditt lar deg merke e-postmeldinger som “Ikke søppelpost”:
    gjør dettee-poster du eventuelt har fra oss.
    Hvis ikke:
    manuelt flytt alle YouVersion e-postmeldinger fra Søppelpost eller Søppelmappen til Innboks.
    Noen e-postklienter lar deg "klikke og dra" en e-post til innboksen din ved hjelp av styreflaten eller musen. Andre klienter krever at du først velger e-posten du vil flytte, og deretter velger flytt til-knappen, vanligvis plassert nær toppen av skjermen.
  6. Når YouVersion-e-postene dine er i innboksen:
    bør du kunne samhandle med dem akkurat som med andre e-poster.
  7. For å sikre at du mottar e-postene våre i fremtiden:
    fullfør følgende prosedyre for å legge YouVersion til listen over "sikre avsendere".
Legg YouVersion til listen over "sikre avsendere"
  1. Med innboksen din fortsatt åpen:
    gå til e-posttjenestens innstillinger.
    Du må kanskje gå et nivå dypere enn grunnleggende innstillinger, for eksempel til "Avanserte innstillinger", "Alle innstillinger", "Flere innstillinger" eller lignende.
  2. Se etter en fane eller innstilling som kalles noe som "Søppel e-post", "Søppelpostfilter", eller noe lignendeog velg dette.
  3. Se etter en seksjon som heter noe sånt som “avsendere,” “tillatte adresser,” “blokkeringsliste,” “hviteliste”, eller lignende.
  4. Hvis din blokkerte-liste viser e-postadressen vår, no-reply@youversion.com, eller domenet vårt, “youversion.com,”, følg instruksjonene for å fjerne eller slette dem fra denne.
  5. Hvis du har en sikre avsendere eller lignende seksjon, følger du instruksjonene for å legge til en e-postadresse eller et domene til den:
    hvis e-posttjenesten din lar deg legge til domener, legg til youversion.com.
    Hvis e-posttjenesten din tillater deg å legge til e-postadresser, kan du legge til no-reply@youversion.com.
  6. Pass på at du velger Lagre før du avslutter.

Hvis du fremdeles ikke mottar e-post fra oss etter å ha fullført disse to prosedyrene, kan du kontakte e-posttjenesteleverandøren eller IT-avdelingen din for hjelp.

Bible.com er blokkert av nettleseren min

Noen funksjoner på bible.com kan komme i konflikt med utvidelser av nettlesere som blokkerer reklame eller gir økt sikkerhet. Hver tjeneste YouVersion tilbyr er helt gratis for deg og våre partnere, uten reklame og ingen tilknytning. (Se vår personvernerklæring for mer informasjon.) Hvis du bruker en annonseblokkering eller andre nettleserutvidelser og har problemer med sider på bible.com, kan du prøve forslagene nedenfor. For hvert av de følgende, se nettleserutvidelsens innstillinger eller hjelp for mer spesifikke instruksjoner, eller søk etter hjelp online:

1. “Pause” annonseblokkeren eller nettleserutvidelsen, deretter oppdater den siden av bible.com du har hatt problemer med. Hvis det løser problemet:
  2. Vurder å legge bible.com til nettleserutvidelsens "hviteliste."

Android: forsikre deg om at Bibelappen er lagret i enhetsminnet

Slik gjør du.

Hvis du fortsatt trenger hjelp

1. Hvis du kan, ta et skjermbilde som viser hvor problemet skjer.
Et skjermbilde er et bilde av det som vises på skjermen. De fleste enheter lagrer skjermbilder sammen med bildene dine. Ulike enheter bruker forskjellige metoder for å ta skjermbilder. (Her er noen av de vanligste metodene.) Se dokumentasjonen til den spesifikke enheten, søk på nettet, eller be en venn om hjelp.

Android, iOS:

1. Velg Mer (≡), hjelp, kontakt hjelpesenter/email hjelpesenter.
    1. Hvis du blir bedt om det velger du den foretrukne e-postappen.
    Bibelappen genererer en e-post som inneholder relevant informasjon om enheten din og innstillingene.
  2. Rediger e-postens emne med en kort beskrivelse av problemet ditt.
    Eksempel: kan ikke velge en markeringsfarge
  3. I e-postens hovedtekst, beskriv problemet du har. Inkluder svar på disse spørsmålene:
  • Viser Bibelappen en feilmelding?
  • Hvis ja, hva står det?
  • Hvis du prøver å gjøre samme ting igjen, ser du da de samme feilmeldingene?
  • Hvis ja, hvilke trinn ser ut til å generere feilen?
  • Er det noe annet du kan tenke på som kan hjelpe oss å forstå hva som skjer?
  1. Sett skjermbildet du tok i trinn 1 inn i e-posten.
    Ulike enheter bruker forskjellige metoder for å sette inn bilder. Det kan hende du må holde lenge på skjermen for å se alternativet Sett inn bilde. Se dokumentasjonen til den spesifikke enheten, søk på nettet, eller be en venn om hjelp.
  2. Send e-posten til oss.

Bible.com:

1. Nederst i midten: velg Hjelp.
  2. Øverst til høyre: velg Kontakt.
  3. Fyll ut skjemaet så fullstendig som mulig.
  4. Nederst: velg Send skjema.