Leesplannen

Overzicht

Het beginsel van wijsheid is: verwerf wijsheid, en bij alles wat je verwerft: verwerf inzicht!

Spreuken 4:7

Door elke dag een stukje te geven om te lezen of naar te luisteren, zijn de leesplannen een geweldige manier om de Bijbel een natuurlijk onderdeel van je dagelijks leven te maken. YouVersion biedt duizenden leesplannen, in tientallen talen, met overdenkingen die zijn ontworpen om je elke dag te helpen wijsheid uit Gods Woord te verkennen en toe te passen.

Je kunt een leesplan alleen volgen, of vrienden uitnodigen om mee te doen aan een leesplan.

Vind een leesplan

1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Bovenin: Selecteer Ontdek leesplannen of Ontdekken.
  3. Zoeken op Trefwoord: selecteer 🔍.
    OF
    Android, iOS:
    Zoeken op Onderwerp: selecteer Help me een leesplan te vinden.
    OF
    Blader door te scrollen en te vegen.
  4. Wanneer je een plan ziet dat je interesseert, selecteer je het. De informatie pagina van het leesplan toont:
    Beschrijving. Waar dit leesplan over gaat.
    Duur. Hoe lang dit leesplan is.
    Waardering. Beoordeling door vrienden (indien beschikbaar).
    Voorbeeld. Dagelijkse uittreksels uit dit leesplan.
    Sla op voor later. Voeg dit leesplan toe aan Mijn leesplannen, om later te beginnen.
    Rechtsboven: Delen. Deel dit plan met anderen.
Ga hieronder verder om een leesplan zelf te starten.
OF
Start een Leeskring
  1. Wanneer je een plan vindt dat je wilt doen, kiest je Start leesplan of Dit leesplan starten.
  2. Selecteer Alleen.
  3. Selecteer Zichtbaar voor vrienden.
    OF
    Selecteer Privé.
    Het plan wordt toegevoegd aan Mijn Leesplannen, met een startdatum herinnering.
Wanneer je klaar bent om de eerste dag te doen, ga dan naar Leesplannen, Mijn Leesplannen, en selecteer dit leesplan.

Voltooi een leesplandag

1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan dat je wilt. Vandaag is gemarkeerd, met selecties gemarkeerd met         ⃝(niet voltooid).
    Eerder ingevulde dagen zijn gemarkeerd met .
  4. Rechtsonder: Selecteer Beginnen met lezen.
  5. Lees de eerste selectie.
    OF
    Luister naar de selecties van vandaag (indien beschikbaar):
    1. Rechtsboven: Selecteer het luidsprekericoon
      Geen luidsprekericoon? Scroll een beetje omhoog.
      Zie je er nog steeds geen? Het kan zijn dat je huidige bijbelversie geen audio biedt.
      Probeer te veranderen van Bijbelvertaling
    2. Kies Afspelen om te luisteren, Pauze om te stoppen.
      Toon knoppen: Geef een afspeelknop weer wanneer er audio beschikbaar is:
      Verberg knoppen: Schakel de afspeelknop uit.
      Bovenkant van audiobediening: Pijl om naar beneden te schuiven: Audiobediening minimaliseren.
      Rechtsboven: Selecteer opnieuw het Luidsprekericoontje: Weergave van de bedieningselementen.
      Laat het afspelen doorgaan om automatisch door alle selecties van vandaag te gaan.

Als je wil lezen in plaats van luisteren:

1. Rechtsonder: Einde van elke selectie: selecteer >.
  2. Rechtsonder: Einde van laatste selectie, selecteer .
    De huidige dag van het plan en de selecties van vandaag zijn gemarkeerd als ✓ (compleet).
    Als er selecties niet voltooid zijn:
    Selecteer die selectie om deze weer te bekijken.
    OF
    Selecteer elk rondje om het ✓ te markeren (compleet).

Leesplan delen

Wanneer je een leesplan ontdekt waarvan je denkt dat vrienden het leuk zullen vinden, kan je een link naar het leesplan delen via sms, e-mail, sociale media, messaging en andere apps.

1. Zoek het leesplan dat je wilt delen, of selecteer een leesplan uit Leesplannen, Mijn Leesplannen.
  2. Android, iOS:
    Rechtsboven: Kies of , Delen.
    Bible.com:
    Rechtsboven: Selecteer Deel.
  3. Selecteer de manier waarop en mensen met wie je wilt delen, en volg de instructies.

Inhalen

Als je achterloopt op een leesplan, kan je makkelijk de laatste incomplete leesplandag verschuiven naar de selectie van vandaag.

Inhalen is niet beschikbaar op een leesplan dat je met vrienden doet.
  1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan dat je wilt. Vandaag is gemarkeerd, met selecties gemarkeerd met een rondje (niet voltooid).
    Eerder ingevulde dagen zijn gemarkeerd met .
  4. Rechtsboven: Kies of , Inhalen. De laatste onvolledige dag wordt de selectie van vandaag.

Stop een leesplan

1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan waarmee je wil stoppen.
  4. Android, iOS:
    Rechtsboven: Kies of , Dit Leesplan Stoppen.
    Bible.com:
    Rechtsboven: Kies , Instellingen.
  5. Bible.com:
    Onderaan: Kies Dit Leesplan Stoppen.

Leeskring

De Bijbel is leuker met vrienden.

Je spirituele leven delen met mensen die je vertrouwt, brengt je dichter bij elkaar als vrienden. Het ervaren van elkaars verschillende perspectieven onthult dingen in Gods Woord die je alleen misschien niet had gezien. Wanneer vrienden met je meedoen aan een leesplan, zie je elkaars voortgang terwijl je dagen afwerkt en kun je de inhoud van elke dag bespreken in een besloten discussiegebied.

Hoewel deelname aan een Leeskring een gratis YouVersion-account vereist, kan je iedereen uitnodigen die je maar wilt. Als een vriend op de link klikt, maar de Bijbel App niet geïnstalleerd heeft, wordt hij/zij doorgestuurd naar de Bijbel App pagina in de app store van zijn/haar apparaat.

Begin een leeskring

Wanneer je een leesplan vindt dat je met vrienden wilt doen:

1. Kies Start Leesplan of Start dit Leesplan.
  2. Selecteer Met vrienden.
  3. Kies een begindatum.
    Kies een datum ver genoeg in de toekomst zodat je vrienden tijd hebben om te accepteren voordat het begint.
  4. Kies Je vrienden uitnodigen of Vrienden uitnodigen.
    Android, iOS:
    Onderaan: Nodig later vrienden uit: Sla dit leesplan op in Mijn Leesplannen en nodig later vrienden uit.
  5. Selecteer de vriend(en) die je wilt uitnodigen (max: 150). Elke vriend die je selecteert, toont naast hun naam.
    Deselecteer: Selecteer de naam van een vriend opnieuw.
    Boven: Kies 🔍 om te zoeken naar specifieke Vrienden.
    Onderaan: Selecteer het Delen icoon om uit te nodigen via sms, e-mail, of een andere app.
  6. Als je klaar bent met het selecteren van vrienden:
    Onderaan: Selecteer Nodig vrienden uit of Gereed. Dit plan wordt toegevoegd aan Mijn Leesplannen met een startdatum herinnering.
    Op elk moment voordat het plan van start gaat, kan je de startdatum wijzigen onder Instellingen, Wijzig startdatum.
Klaar om de eerste dag te beginnen? Ga naar Leesplannen, Mijn Leesplannen en selecteer dit Leesplan.

Nodig meer mensen uit om mee te doen aan een leesplan met vrienden

Elke deelnemer aan een Leeskring kan meer mensen voor de kring uitnodigen.

1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan waarvoor je mensen wilt uitnodigen.
  4. Rechtsboven: Kies  of , Delen.
  5. Android, iOS:
    Onderaan: Selecteren Anderen uitnodigen.
    Bible.com:
    Selecteer de link om deze naar je klembord te kopiëren, en stuur deze naar de mensen die je wilt uitnodigen.
Je kunt alleen mensen uitnodigen met behulp van de uitnodigingsacties op de Delen pagina.
Als je iemand de link stuurt met Delen, kan die persoon het leesplan wel zelf starten, maar niet meedoen aan de Plan met Vrienden versie.

Stop een leeskring

Als een vriend je uitnodigt voor een plan en je accepteert, kun je op elk moment weggaan. Als je vrienden hebt uitgenodigd voor een leesplan en een van hen is akkoord gegaan, ben jij de leesplanbeheerder. Als de beheerder een door hem/haar geïnitieerd leesplan verlaat, wordt de eerste persoon die een uitnodiging heeft aanvaard de nieuwe beheerder.

Als je de beheerder bent en je wilt een leesplan stoppen:
1. Verwijder alle deelnemers
2. Stop het leesplan

Om een leesplan te verlaten:

1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan dat je wilt verlaten.
  4. iOS:
    Rechtsboven: Selecteer , Verlaat dit leesplan.
    Android, Bible.com:
    Rechtsboven: Kies of , Instellingen.
  5. Android, Bible.com:
    Onderaan: Kies Stop met het lezen van dit leesplan.

Een deelnemer verwijderen

Wanneer je vrienden uitnodigt voor een leesplan, wordt jij de Beheerder van dat leesplan. Alleen de gastheer/-vrouw van een leesplan kan deelnemers verwijderen uit het plan. (Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om een leesplan te verlaten).

Wanneer je een deelnemer verwijdert uit een Leeskring, wordt het leesplan een gewoon leesplan in hun Mijn Leesplannen.

Wees voorzichtig met het verwijderen van deelnemers. Zodra de gastheer/-vrouw een deelnemer verwijdert, kan die persoon niet opnieuw deelnemen aan het leesplan.
  1. Selecteer het tabblad Leesplannen, als dat nog niet zo is.
  2. Selecteer Mijn Leesplannen, als dat nog niet het geval is.
  3. Selecteer het leesplan waar je iemand uit wilt verwijderen.
  4. Rechtsboven: Kies  of , Delen.
  5. Android:
    Druk lang op de deelnemer die je wilt verwijderen, en vervolgens Verwijderen.
    iOS:
    Veeg naar links over de deelnemer die je wilt verwijderen, en Verwijder.
    Bible.com:
    Selecteer de X naast de deelnemer die je wilt verwijderen.