Anteckningar, bokmärken, höjdpunkter, delning och versbilder

Anteckningar

När du får idéer eller känslor när du läser eller lyssnar på ett avsnitt, är Anteckningar ett bra sätt att föra dagbok, med direkt koppling till en specifik bibeltext. Du kan hålla dina tankar privata, bara för ditt eget bruk (detta är standard), eller dela dem så att vänner kan se dem.

Lägg till en anteckning

Android, iOS, Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Leta upp bibelversen där du vill lägga till en anteckning.
  3. Markera varje bibelvers som du vill koppla till din anteckning. Prickiga understrykningar visas under varje vers som du väljer. En lista med alternativ visas, med markeringsfärger under den.
  4. Välj Notera från alternativen.
    Noter är Privat som standard. Du kan också göra din anteckning synlig för Vänner, eller synlig för alla (Offentlig).
    Bible.com:
    Du kan också markera en anteckning som Utkast.
    Android, iOS:
    Du kan ansluta ytterligare verser till dins anteckningar.
    Du kan lägga till en markeringsfärg för att markera alla verser som är associerade med din anteckning. Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.
  5. Botten: Välj textfältet och skriv innehållet i din anteckning.
  6. Överst till höger: Välj Spara för att behålla din anteckning.
    ELLER
    Överst: Välj(Android) eller Avbryt (iOS) eller X(Bibel.com) för att återgå till bibelläsaren utan att spara.
    I Bibel Läsaren, kommer du se Anteckningar anges som en ruta runt versnumret. Markera rutan för att öppna anteckningen.

Visa dina anteckningar

I Bibelläsaren visas anteckningar som en ruta runt versnumret. Närhelst du ser en av dessa rutor kan du markera rutan för att öppna den anteckningen. Med hjälp av förfarandena nedan kan du visa alla dina anteckningar i en praktisk lista.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Anteckningar. Alla dina anteckningar listas, från de senaste till de äldsta.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Anteckningar. Alla dina anteckningar listas, från de senaste till de äldsta.

Redigera en anteckning

Anteckningar kan inte redigeras på Bible.com.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Anteckningar.
  2. Leta upp den anteckning som du vill ändra .
  3. I det nedre högra hörnet av Note-kortet, Välj(Android) eller (iOS) och sedan Redigera.
  4. Gör alla ändringar du vill:
    1. Överst: Välj om du vill att din anteckning ska vara Privat, synlig för Vännereller synlig för alla (Offentlig).
      Du kan koppla ytterligare verser till din anteckning, och även välja en Markera färg för att markera alla verser som är kopplade till den.
    2. Botten: Välj textfältet för att ändra innehållet i din anteckning.
  5. Överst till höger: Välj Spara för att behålla din anteckning.
    ELLER
    Överst till vänster: Välj Avbryt för att återgå till bibelläsaren utan att spara.

Ta bort en anteckning

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Anteckningar.
  2. Leta upp den anteckning som du vill ta bort.
  3. Välj(Android) eller (iOS) i det nedre högra hörnet av Anteckningskortet, då Ta bort.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Anteckningar.
  2. Leta upp den anteckning som du vill ta bort.
  3. VäljMerlängst ner till höger om den anteckning du vill ta bort, välj sedan Ta bort.

Markeringar

När ett bibelavsnitt talar till dig är Att markera ett bra sätt att påminna dig själv om dess betydelse. Med hjälp av färgmarkering markeras bibelverser med färg, vilket gör att de sticker ut från den omgivande texten, vilket gör det lättare att hitta dem igen senare.

Markera ett bibelavsnitt

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är markerad.
  2. Leta upp den eller de bibelverser som du vill lyfta fram.
  3. Välj varje vers som du vill lyfta fram, genom att trycka på den (Android, iOS), eller genom att klicka någonstans i den (Bible.com). Prickiga understrykningar visas under varje vers som du väljer. En lista med alternativ visas, med markeringsfärger under den.
  4. Välj den färg som du vill ha för din highlight.
    Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.

Visa dina höjdpunkter

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Höjdpunkter. Alla dina höjdpunkter listas, från de senaste till de äldsta.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Höjdpunkter. Alla dina anteckningar listas, från de senaste till de äldsta.

Ändra en markering till en annan färg

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj≡ (Mer), sedan Markera.
  2. Leta upp den highlight vars färg du vill ändra.
  3. Längst ner till höger om den höjdpunkt som du vill ändra, Välj(Android) eller (iOS) och sedan Redigera.
  4. Botten: Välj den nya färg som du vill ha för din highlight.
    Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Höjdpunkter.
  2. Leta upp den höjdpunkt som du vill ändra .
  3. VäljMer, Läs i Bibelnlängst ner till höger om den markering du vill ändra.
  4. Välj, Läs hela kapitletlängst ner till höger om avsnittet i läsaren.
  5. Leta reda på den markeringen som du vill ändra, och välj den.
  6. Botten: Välj den nya färg som du vill ha för din highlight.
    Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.
    Du kan också ändra en markeringsmärkning direkt från bibeltexten där du ser den. Välj bara en eller flera markerade verseroch välj sedan den färg du vill ha.

Ta bort en markering

Om du tar bort en höjdpunkt raderar du inte verserna. Den tar helt enkelt bort Highlight-färgen.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), sedan Markera.
  2. Leta upp den höjdpunkt som du vill ta bort.
  3. Längst ner till höger om den höjdpunkt som du vill ta bort, Välj(Android) eller (iOS), och sedan Ta bort.
Du kan också ta bort en markering direkt från bibeltexten där du ser den. Välj helt enkelt den eller de markerade versernaoch välj sedan den aktuella markeringsfärgen som har ett X i mitten.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Höjdpunkter.
  2. Leta upp den höjdpunkt som du vill ta bort.
  3. Längst ner till höger om den markering du vill ta bort väljer duMeroch sedan Ta bort.
Du kan också ta bort en markering direkt från bibeltexten där du ser den. Välj helt enkelt den eller de markerade versernaoch välj sedan den aktuella markeringsfärgen som har ett X i mitten.

Bokmärken

När du upptäcker ett bibelavsnitt som du vet att du kommer att vilja återvända till gång på gång, markerar du det med en Bokmärke. Eftersom du kan lägga till etiketter i bokmärken är de ett utmärkt sätt att organisera avsnitt i kategorier för specifika ändamål, till exempel verser som du vill memorera, verser som du vill ha nära till hands vid ett bibelstudiemöte, spara avsnitt som används i en predikan som du lyssnar på, osv.

När du bokmärker ett avsnitt är det bara bokmärkt i den bibelversion du för tillfället har valt.

Bokmärka ett bibelavsnitt

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är markerad.
  2. Leta upp den eller de bibelverser som du vill lägga till som bokmärke.
  3. Välj varje vers som du vill lägga till som bokmärke, genom att trycka på den (Android, iOS), eller genom att klicka någonstans i den (Bible.com). Prickiga understrykningar visas under varje vers som du väljer. En lista med alternativ visas, med markeringsfärger under den.
  4. Svep till vänsteroch välj Bokmärke från alternativmenyn.
    Valfritt:
    1. Välj en färg för verserna du bokmärker.
      Bible.com:
      Nederst till höger: Välj Lägg till färg.
      Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.
    2. Markera fältet Titel och skriv en titel för ditt bokmärke.
    3. Välj Etiketter (Android, iOS) eller Lägg till etiketter (Bible.com).
      Du kan tilldela flera etiketter till ett bokmärke.
      Android, iOS:
      1. Börja skriva. Om du har befintliga etiketter visas de och du kan välja en.
        ELLER
        Skriv en ny etikett för ditt bokmärke och välj sedan.
        Överst till höger: Välj Historik för att se en lista över dina nyligen använda etiketter.
        Välj röd - för att ta bort en etikett.
      2. När du har lagt till etiketter väljer du (Android) eller Tillbaka (iOS).

Bible.com:
      1. Välj för att välja bland dina befintliga etiketter.
        ELLER
        Skriv en ny etikett och tryck på Enter.
  5. Överst till höger: Välj Spara för att behålla ditt bokmärke.
    ELLER
    Överst: Välj Avbryt (Android, iOS) eller X(Bibel.com) för att återgå till bibelläsaren utan att spara.

Visa dina bokmärken

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Bokmärken. Alla dina anteckningar listas, från de senaste till de äldsta.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Bokmärken. Alla dina bokmärken listas, från de senaste till de äldsta.

Redigera ett bokmärke

Bokmärken kan inte redigeras på Bible.com.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), sedan Bokmärken.
  2. Leta upp det bokmärke du vill ändra .
  3. Längst ner till höger om det bokmärke du vill ändra, Välj(Android) eller (iOS), och sedan Redigera.
    Valfritt:
    1. Välj en färg för verserna du bokmärker, eller ändra till en annan färg. Om du vill ta bort en färg som markeras i din bokmärke väljer du den aktuella färgen som har ett X i mitten.
      Svep till vänster för fler färger. Om du vill välja en egen färg, svep till⋯ och välj den.
    2. Välj fältet Titel för att ändra titeln för ditt bokmärke.
    3. Välj Etiketter för att lägga till eller ändra etiketten för ditt bokmärke:
      Du kan tilldela flera etiketter till ett bokmärke.
      1. Välj en av dina befintliga etiketter för det här bokmärket.
        ELLER
        Skriv en ny etikett för ditt bokmärke och välj sedan.
        Överst till höger: Välj Historik för att se en lista över dina nyligen använda etiketter.
        Välj röd - för att ta bort en etikett.
    4. När du har lagt till och tagit bort etiketter väljer du (Android) eller Tillbaka (iOS).
  4. Överst till höger: Välj Spara för att behålla dina ändringar.
    ELLER
    Överst till vänster: Välj(Android) eller Avbryt(iOS) för att återgå till bibelläsaren utan att spara.

Ta bort ett bokmärke

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Bookmark.
  2. Leta upp det bokmärke du vill ta bort .
  3. Välj (Android) eller (iOS) längst ner till höger på kortet Bokmärken, då Ta bort.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Bokmärken.
  2. Leta upp det bokmärke du vill ta bort .
  3. Välj Merlängst ner till höger om det bokmärke du vill ta bort, välj sedan Ta bort.

Dela ett bibelavsnitt

När ett bibelavsnitt talar till dig kan du överväga att dela det på sociala medier eller skicka det till en vän.

Android, iOS, Bible.com:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Leta upp den eller de bibelversar som du vill dela med dig av.
  3. Välj varje bibelvers som du vill dela med dig av. Prickiga understrykningar visas under varje vers som du väljer. En lista med alternativ visas.
  4. Välj Dela från alternativen.
    Bible.com:
    Om du hellre bara vill kopiera och klistra in verserna till en annan app eller flik, välj Kopiera istället.
  5. Följ anvisningarna på enheten för att välja hur du vill dela (SMS, sociala medier, e-post osv.).

Bibelversbilder

När Guds ord berör ditt hjärta kan du fånga ögonblicket med en versbild. En versbild är helt enkelt en bibeltext som placeras ovanpå en bild. Versbilder är lätta att göra och roliga att dela med sig av.

Bible.com erbjuder inte verktyg för att skapa bilder. Om du vill skapa en versbild med hjälp av din dator kan du kopiera och klistra in bibeltexten i en bildredigeringsapp.

Skapa en versbild

Android, iOS:

1. Välj fliken Läs, om den inte redan är det.
  2. Leta upp bibelversen som du vill omvandla till en bild.
    Tänk på att ju fler verser du väljer, desto mindre blir texten i den slutliga bilden.
  3. Markera varje bibelvers som du vill ha med i bilden. Prickiga understrykningar visas under varje vers som du väljer. En lista med alternativ visas.
  4. Välj Bild från alternativen.
  5. För bakgrunden till din bild:
    Välj en bild från din kamerarulle (den första rutan med bergsikonen).
    ELLER
    Välj en av stockbilder.
  6. Botten: Justera inställningarna för att få din versbild att se ut som du vill:
    1. Välj en Font.
    2. Justera Teckensnittsstorlek och mellanrum.
    3. Välj Shape för din versbild.
    4. Justera Opacitet för bibeltexten.
    5. Justera oskärpa och ljusstyrka för bakgrunden.
    Tryck en gång i texten för att redigera den. Tryck någonstans på bakgrunden för att stoppa textredigeringsläget.
    Tryck länge på någonstans i texten för att justera inriktningen eller bredden i textrutan.
  7. Överst till höger: Välj Spara för att behålla din versbild.
    Om du vill dela din versbild på sociala medier eller skicka den till en vän väljer du Dela och följer anvisningarna.
    OR
    Överst: Välj(Android) eller Avbryt (iOS) eller för att återgå till bibelläsaren utan att spara.

Visa dina versbilder

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Versbilder. Alla dina versbilder listas, från de senaste till de äldsta.

Bible.com:

1. Överst till höger: Välj din Profilbild eller Förstavsbokstav, sedan Versbilder. Alla dina versbilder listas, från de senaste till de äldsta.

Dela en versbild

Bible.com erbjuder inte något sätt att dela versbilder.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Bilder.
  2. Leta upp den versbild som du vill dela .
  3. Längst ner till höger på kortet Versbild, Välj (Android) eller (iOS), och sedan Dela.
  4. Följ anvisningarna på enheten för att välja hur du vill dela (SMS, sociala medier, e-post osv.).

Ta bort en versbild

Versbilder kan inte raderas på Bible.com.

Android, iOS:

1. Nederst till höger: Välj ≡ (Mer), Bilder.
  2. Leta upp den versbild som du vill ta bort.
  3. Välj (Android) eller (iOS) längst ned till höger på kortet Verse Image, då Ta bort.