Vrienden

Overzicht

Laten wij op elkaar letten en elkaar aansporen God en de mensen lief te hebben en altijd goed te doen. Wij moeten ook niet uit onze samenkomsten wegblijven. Sommigen maken daar een gewoonte van, maar dat is niet goed.

Hebreeën 10:24-25, HTB

De Bijbel herinnert ons er steeds weer aan dat we relaties nodig hebben met mensen die we kunnen vertrouwen. Je hebt goede vrienden nodig die je bemoedigen, inspireren, uitdagen, van je houden en voor je bidden. En zij hebben jou nodig om hetzelfde voor hen te doen.

Vrienden toevoegen

Je kunt tot 250 vrienden hebben in de Bijbel App.

Android, iOS:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Als je vriendschapsverzoeken hebt:
  • Kies Aanvaard voor degenen met wie je vrienden wilt zijn.
  • Kies Negeer voor degenen die je niet wilt accepteren.
  1. Bovenin: Selecteer Vrienden toevoegen. Het scherm Vrienden toevoegen biedt vier manieren om nieuwe vrienden toe te voegen:
    1. Zoek naar jouw vrienden die een YouVersion account hebben.
      1. Selecteer 🔍, typ de naam van een vriend, of een deel van hun naam, en zoek deze op.
      2. Selecteer Toevoegen toe naast elke vriend die je wilt toevoegen aan de Bijbel App.
      • Zij zullen jouw verzoek zien in hun vriendschapsverzoeken.
    2. Nodig vrienden uit via je Contacten op jouw apparaat.
      1. Kies Contacten of Verbind met contacten.
        Om jouw Contacten te kunnen doorzoeken, kan de Bijbel App toegang tot je Contacten vragen.
      2. Selecteer Toevoegen toe naast elke vriend die je wilt toevoegen aan de Bijbel App.
      • Als zij een YouVersion account hebben, zullen zij jouw verzoek zien in hun Vriendschapsverzoeken.
      • Als ze geen account hebben, zal de Bijbel App hen een uitnodiging sturen met een link.
    3. Nodig vrienden uit vanaf jouw Facebook-account.
      1. Selecteer Facebook of Verbinden met vrienden naast het Facebook-logo.
        Je kunt een naam selecteren en hun profiel bekijken om er zeker van te zijn dat je jouw verzoek naar de juiste persoon stuurt.
      2. Volg de aanwijzingen.
    4. Stuur vriendschapsverzoeken naar mensen op jouw lijst met voorgestelde vrienden.
      1. Selecteer Toevoegen toe naast elke vriend die je wilt toevoegen aan de Bijbel App.

Bible.com:

1. Rechtsboven: Selecteer jouw Profielfoto of Initialen, daarna Vrienden.
  2. Als je vriendschapsverzoeken hebt:
  • Kies Aanvaard voor degenen met wie je vrienden wilt zijn.
  • Kies Afwijzen voor degenen die je niet wilt accepteren.
  1. Kies Zoek op naam, typ de naam van een vriend, of een deel van hun naam, en kies Vrienden zoeken.
  2. Selecteer Voeg vriend toe naast de vrienden die je wilt toevoegen aan de Bijbel App.

Een vriendschapsverzoek accepteren of afwijzen

Je kunt tot 250 vrienden hebben in de Bijbel App.
  1. Android, iOS:
    Rechtsonder: Select ≡ (Meer)Vrienden.
    Bible.com:
    Rechtsboven: Selecteer je Profielfoto of Initialen, daarna Vrienden.
  2. Als je vriendschapsverzoeken hebt:
  • Kies Aanvaard voor degenen met wie je vrienden wilt zijn.
  • Kies Afwijzen of Weigeren voor degenen die je niet wilt aanvaarden.

Doe mee met Bijbel activiteiten van vrienden

Het Thuisscherm toont recente activiteit in de Bijbel App van jou en jouw vrienden. (iOS verdeelt deze activiteit over twee tabbladen, Voor jou en Gemeenschap.) Activiteiten van jouw vrienden - zoals het starten van een leesplan, het markeren van een Bijbelpassage, het maken van een versafbeelding, etc. - worden weergegeven op afzonderlijke kaartjes in jouw thuisscherm. Je kunt aan de slag gaan met deze kaartjes door de activiteiten van je vrienden leuk te vinden, ze aan te moedigen met reacties en nog meer.

Om een activiteit van een vriend leuk te vinden, selecteer ♥︎ eronder.

Plaats een reactie

1. Android, iOS:
    Selecteer het Reactie icoon (een tekstballon).
    Bible.com:
    Selecteer het Reactie vak.
  2. Typ jouw Reactie.
  3. Android, iOS:
    Selecteer het Verzend icoon (een papieren vliegtuigje).
    Bible.com:
    Druk op Enter op jouw toetsenbord.

Een reactie verwijderen

Je kunt elke reactie verwijderen die je geplaatst hebt, en je kunt commentaar verwijderen dat geplaatst is op jouw Bijbelactiviteit (zoals Hoogtepunten, Bladwijzers, Versafbeeldingen, enz.).

Je kunt geen reacties op jouw Leesplan-activiteit verwijderen.
  1. Zoek de reactie die je wilt verwijderen.
  2. Android:
    Druk lang op op de reactie.
    iOS:
    Veeg naar links over de reactie en selecteer Delete.
    Bible.com:
    Selecteer Verwijderen onder de reactie.

Aanpassen van meldingen van vrienden

Android, iOS:

1. Rechtsonder: Selecteer ≡ (Meer)Instellingen, Meldingsinstellingen, dan E-mailmeldingen of Pushmelding.
  2. Bij Vrienden: schakel elke Vriend-gebeurtenis naar Aan of Uit, zoals gewenst.
  3. Linksboven: Kies of <.
  4. Kies nu Pushmelding of E-mailmeldingen, welke je niet koos in stap 1.
  5. Bij Vrienden: schakel elke Vriend-gebeurtenis naar Aan of Uit, zoals gewenst.

Bible.com:

1. Rechtsboven: Kies Instellingen (tandwielicoon) naast jouw Profielfoto of Initialen.
  2. Links: Kies Meldingen beheren.
  3. Selecteer selectievakjes om Aan of Uit te zetten, zoals gewenst:
  • Breng mij op de hoogte van activiteiten van vrienden
  • Waarschuw mij als een contact zich toevoegt
  • Breng mij op de hoogte van reacties op mijn activiteiten
  • Breng mij op de hoogte van likes op mijn activiteiten
  • Breng mij op de hoogte van vriendschapsverzoeken
  1. Onderaan: Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de meldingen, selecteert u Meldingen bijwerken.

Een vriend verwijderen

Android:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Selecteer de vriend die je wilt verwijderen.
  3. Rechtsboven: Selecteer , Ontvrienden.
  4. Kies Ontvrienden om deze vriend te verwijderen.
    OF
    Kies Annuleren om terug te gaan.

iOS:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Rechtsboven: Kies Bewerken.
  3. Selecteer de ⊖ (grote mintoets) naast de Vriend die je wilt verwijderen.
  4. Kies Ontvrienden om deze vriend te verwijderen.
    OF
    Kies Annuleren om terug te gaan.
  5. Rechtsboven: Wanneer je klaar bent met het verwijderen van Vrienden, kies je Gereed.

Bible.com:

1. Rechtsboven: Selecteer jouw Profielafbeelding of Initialen, dan Vrienden.
  2. Scroll naar beneden naar jouw lijst van vrienden.
  3. Zoek de vriend die je wilt verwijderen.
    Onderaan: Het kan zijn dat je Meer laden moet selecteren om verder te gaan naar de vriend die je zoekt.
  4. Onder de naam van elke vriend staat het woord "Vrienden".
    Beweeg met de muis over dat woord, en het verandert in de link, "Verwijder vriend."
  5. Selecteer Verwijder vriend.

Een gebruiker blokkeren

Wanneer je vrienden blokkeert, zullen zij niet weten dat je hen hebt geblokkeerd en zij zullen niet langer in staat zijn om jou vriendschapsverzoeken te sturen.

Android, iOS:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Kies 🔍.
  3. Typ de naam van de persoon die je wilt blokkeren, of een gedeelte van hun naam en zoek erop.
  4. Vind de persoon die je wilt blokkeren en klik op de naam. Het profiel van de persoon wordt getoond.
  5. Rechtsboven: Kies of , dan Blokkeer.
  6. Kies Blokkeer om deze gebruiker te blokkeren.
    OF
    Kies Annuleren om terug te gaan.
Bible.com biedt geen mogelijkheid om een gebruiker te blokkeren.

Een gebruiker deblokkeren

Wanneer je een gebruiker deblokkeert, zal deze geen melding ontvangen. Zij zullen in staat zijn om jou vriendschapsverzoeken te sturen en jij zult in staat zijn om hen uit te nodigen om vrienden te worden.

Android, iOS:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Kies 🔍.
  3. Typ de naam van de persoon die je wilt deblokkeren, of een gedeelte van hun naam en zoek erop.
  4. Vind de persoon die je wilt deblokkeren en selecteer hun naam. Het profiel van de persoon wordt getoond.
  5. Kies Deblokkeer.
Bible.com biedt niet de mogelijkheid om een gebruiker te deblokkeren.

Een gebruiker rapporteren

Rapporteren is anoniem. Wanneer je een gebruiker rapporteert, zal deze niet weten dat je hen gerapporteerd heeft.

Android, iOS:

1. Rechtsonder: Kies ≡ (Meer)Vrienden.
  2. Kies 🔍.
  3. Typ de naam van de persoon die je wilt rapporteren, of een gedeelte van hun naam en zoek erop.
  4. Vind de persoon die je wilt rapporteren en selecteer hun naam. Het profiel van de persoon wordt getoond.
  5. Rechtsboven: Kies of , dan Rapporteer gebruiker.
  6. Selecteer de reden dat je deze gebruiker rapporteert.
    YouVersion Community Support zal een melding ontvangen en het gemelde account onderzoeken voor de opgegeven reden.
    OF
    Kies X om terug te gaan.
Bible.com biedt niet de mogelijkheid om een gebruiker te rapporteren.

Privacy voor Bijbel App Vriendschappen

Dit gedeelte gaat specifiek in op je privacy met betrekking tot je YouVersion-vrienden. Raadpleeg het YouVersion Privacybeleid voor meer details.

NIEMAND behalve jij kan het zien:

• Jouw Bladwijzertitels en Labels
  • Notities die je markeert als Privé of Concept
  • Jouw activiteit uit leesplannen die je start als Door mijzelf, privé
  • Jouw activiteiten van leesplannen waarvan je de instellingen configureert als Privacy > Privé
    Je kunt leesplan-instellingen controleren onder Leesplannen, Mijn Leesplannen, selecteer dan het leesplan, ⋮ of bij ⋯, Instellingen.

ALLE mensen die op jouw YouVersion Vriendenlijst staan kunnen dit zien:

• Jouw YouVersion profiel
  • Jouw YouVersion Vriendenlijst
  • Jouw Bladwijzers, Markeringen en Versafbeeldingen, evenals Reacties en Likes daarop
  • Notities die je markeert als Alleen voor vrienden of Openbaar
  • Jouw activiteiten van leesplannen die je start als Zichtbaar voor Vrienden
  • Jouw activiteiten van leesplannen waarvan de instellingen zijn Privacy: Alleen vrienden

Mensen die NIET op jouw YouVersion Vriendenlijst staan kunnen dit NIET zien:

• Jouw Bladwijzers, Markeringen, en Versafbeeldingen, ook kunnen zij Reacties en Likes daarop

IEDEREEN op YouVersion kan dit zien:

• Notities die je markeert als Openbaar
  • De naam en afbeelding in jouw YouVersion Profiel (zodat vrienden je kunnen vinden door te zoeken)
    Als je jouw privacy wilt maximaliseren:
    - Gebruik een bijnaam die alleen jouw vrienden in het echte leven kennen
    - Gebruik geen foto van jezelf voor je profielafbeelding
    Natuurlijk kunnen mensen berichten zien die jij plaatst op websites die buiten de controle van YouVersion vallen (zoals social media).

Bladwijzers, Markeringen en Versafbeeldingen bieden geen privacy-instellingen.