Versete biblice lipsă

Actualizat 15/10/20 de Wayne L Harms

Informații despre versetele biblice lipsă raportate

Iată informații despre motivul pentru care anumite versiuni biblice conțin unele versete, în timp ce altele nu.

Vești bune: nu au fost retrase sau schimbate recent versete.

Deci, de ce aceste versete sunt incluse în versiunea King James, de exemplu, și nu în unele dintre cele mai populare versiuni utilizate astăzi? Când cercetătorii și traducătorii biblici au început să lucreze la aceste versiuni, aceștia au avut acces la texte mai vechi și mai fiabile decât au fost folosite pentru a crea Versiunea King James. Aceste texte antice nu includeau versetele în cauză. Diferențele dintre versiuni nu modifică nici o doctrină de bază a credinței creștine.

Majoritatea burselor biblice de astăzi împărtășesc consensul cu privire la versetele acestea și multe versiuni includ note de subsol pentru a arăta de ce nu sunt incluse. În aplicația biblică puteți vedea adesea aceste referințe dacă aveți opțiunea de notă de subsol activată în meniul de setări, cum ar fi în versiunile NIV sau NET. Veți observa o pictogramă cu bule, pe care o puteți atinge pentru a citi nota de subsol.

Fii sigur că suntem parteneri cu societăți biblice de renume, editori și traducători biblici din întreaga lume. Aceste organizații își dedică timpul și energia studierii manuscriselor originale pentru a rămâne fideli originalului grecesc, ebraic și aramaic, în timp ce încă lucrează pentru a traduce Biblia în limbile moderne.

Traducătorii King James Version au folosit cele mai bune manuscrise disponibile pentru ei în 1611, iar această traducere a fost văzută ca o realizare monumentală a zilelor lor. Din fericire de atunci, multe manuscrise mai vechi au fost descoperite și evaluate cu atenție de către cercetători, cu concluzia că manuscrisele mai vechi sunt și mai fiabile. Acest lucru a oferit traducătorilor moderni acces fără precedent la manuscrise mai apropiate în timp de documentele originale.

Misiunea noastră la YouVersion este de a ajuta oamenii din întreaga lume să se angajeze pe deplin în Biblie. Vă mulțumim pentru preocuparea voastră profundă în tratarea Cuvântului lui Dumnezeu. Puteți fi siguri că noi, împreună cu partenerii noștri de încredere, avem mare grijă să asigurăm acuratețea Scripturii în versiunea dvs. Sper că acest lucru vă va răspunde la întrebare, dar dacă nu a răspuns sau aveți mai multe întrebări, vă rugăm să nu ezitați și selectați E-mail echipa de ajutor.


Cum ne-am descurcat?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)