Depanarea audio pe iOS

Actualizat 27/10/20 de Val Weinstein

Audio utilizează multe resurse ale dispozitivului și ale rețelei ... mai mult decât orice altă funcție a aplicației. Prin urmare, este posibil să întâlniți probleme în timp ce îl utilizați. Sperăm că veți avea răbdare cu ea și cu noi în timp ce lucrăm pentru îmbunătățirea acesteia.

Sunetul nu va funcționa în mod fiabil într-un vehicul în mișcare. Dacă treceți prin zone cu „celule proaste” în timp ce redați sunet, este posibil ca aplicația să „rămână blocată”.

Dacă semnalul dvs. 3G sau WiFi este slab, acesta va provoca probleme. Dacă WiFi este slab, dar 3G este puternic și aveți un plan de date nelimitat, poate doriți să dezactivați WiFi și să vedeți dacă sunetul este mai stabil.

Cu cât faci mai multe alte lucruri cu telefonul în timp ce sunetul este redat, cu atât vei avea mai multe probleme. Din acest motiv și pentru că sunetul începe întotdeauna să se redea la versetul 1 al unui capitol, nu vă recomandăm să utilizați sunetul cu planurile dvs. de lectură.

Dacă sunetul nu va porni sau pictograma difuzorului lipsește atunci când știți că ar trebui să fie acolo, poate fi necesar să resetați aplicația și conexiunea de date. Puteți face acest lucru prin oprirea / pornirea dispozitivului.

Puteți forța aplicația Biblie să se închidă după cum urmează:

  1. Pe un iPhone X sau o versiune ulterioară, sau un iPad cu iOS 12 sau o versiune ulterioară, sau iPadOS, de pe ecranul de pornire, glisați în sus din partea de jos a ecranului și întrerupeți ușor în mijlocul ecranului. Pe un iPhone 8 sau o versiune anterioară, faceți dublu clic pe butonul Acasă pentru a afișa cele mai recente aplicații utilizate
  2. Glisați spre dreapta sau spre stânga pentru a găsi aplicația pe care doriți să o închideți
  3. Glisați în sus pe previzualizarea aplicației pentru a închide aplicația


Cum ne-am descurcat?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)